Energia eoliană…

Sistemele eoliene mici au, de asemenea, potențial sa fie o resursa de energie regenerabila de incredere.

 

Cum funcționează un mic sistem electric eolian?

Turbinele eoliene transformă energia cinetică din vânt în energie electrică curată. Când vântul rotește lamele turbinei eoliene, un rotor captează energia cinetică a vântului și o transformă în mișcare rotativă pentru a conduce generatorul.

Un mic sistem eolian poate fi conectat la rețeaua electrică prin intermediul furnizorului de energie electrică sau poate functiona singur (în afara rețelei, off-grid). Acest lucru face ca sistemele electrice eoliene mici să fie o alegere bună pentru zonele rurale care nu sunt deja conectate la rețeaua electrică.

 

Componente ale sistemului electric eolian de mici dimensiuni

Un sistem electric eolian este format dintr-o turbină eoliană montată pe un turn pentru a oferi un acces mai bun la vânturi mai puternice. În plus față de turbină și turn, sistemele electrice eoliene mici necesită, de asemenea, componente de echilibrare a sistemului.

 

Turbine

Majoritatea turbinelor eoliene mici fabricate astăzi sunt sisteme cu ax orizontal,  care au două sau trei lame. Aceste lame sunt de obicei realizate dintr-un material compozit, cum ar fi fibra de sticla.

Cadrul turbinei este structura pe care sunt atașate rotorul, generatorul și coada. Cantitatea de energie pe care o va produce o turbină este determinată în primul rând de diametrul rotorului său. Diametrul rotorului definește "zona măturată" sau cantitatea de vânt interceptată de turbină. Coada ține turbina cu fața spre vânt.

 

Turnul

Deoarece viteza vântului crește odată cu înălțimea, o mică turbină eoliană este montată pe un turn. În general, cu cât turnul este mai mare, cu atât mai multă putere poate produce sistemul eolian.

Majoritatea producătorilor de turbine oferă pachete de sisteme de energie eoliană care includ turnuri. Există două tipuri de bază de turnuri: auto-suport (de sine stătătoare) și tiped (sprijinit cu fire). Există, de asemenea, versiuni tilt-down pentru fiecare tip de turn.

În timp ce turnurile înclinate în jos sunt mai scumpe, ele oferă o modalitate ușoară de a efectua întreținerea. Turnurile înclinate pot fi, de asemenea, coborâte la sol în timpul vremii periculoase, cum ar fi uraganele.

 

Echilibrul componentelor sistemului

Piesele de echilibru ale sistemului de care veți avea nevoie pentru un mic sistem electric eolian -- cele în plus față de turbina eoliană și turn -- vor depinde de aplicația dvs. De exemplu, piesele necesare pentru un sistem de pompare a apei vor fi mult diferite de ceea ce aveți nevoie pentru o aplicație rezidențială.

Părțile de echilibru ale sistemului necesare vor depinde, de asemenea, de faptul dacă sistemul este conectat la rețea, independent sau hibrid.

SteelCO alaturi de PrimusWind Power (US) va ofera  un pachet de sistem care include toate piesele de care aveți nevoie pentru aplicația dvs.

De exemplu, pentru o aplicație rezidențială conectată la rețea,  sistemului poate include următoarele:

Un controler

Baterii de stocare

Un invertor

Cabluri

Comutator de deconectare electrică

Sistem de împământare

Fundația pentru turn.

Suntem distribuitori exclusivi in Romania pentru brandul din Statele Unite : PRIMUS WIND SOLAR ce detine diferite sisteme eoliene silentioase cum ar fi:

1. Aer silent X

Atunci când aveți nevoie de energie în mediul marin, AIR Silent X vă oferă. Este cea mai bună alegere energetică pentru aplicațiile marine off-grid în medii cu vânt puternic. Folosiți-l pentru SCADA, telecomunicații, securitate, protecție catodică -- îl numiți. Cu un software optimizat, AIR Silent X oferă în mod constant energie acolo unde contează. Designul greu al lui AIR Silent X poate rezista la majoritatea mediilor cu vânt puternic. AIR Silent X este o turbină ideală pentru combinații hibride cu pv solar.  AIR Silent X este construit și susținut de liderul mondial în domeniul vântului mic.  Află mai multe

 

2. Air 30

 

Air 30 este ce mai vanduta turbina mica din lume si se bazează pe o tehnologie revolutionara. Noua tehnologie utilizată în Air 30 a fost găsită anterior doar în turbinele eoliene din clasa mega-watt.

 

3. Air  40

Noul Air 40. Mai silențios, mai eficient și mai precis proiectat pentru a furniza mai multă energie la viteze mai mici ale vântului decât orice alt generator eolian din clasa sa. Air Breeze este următoarea generație de turbine aeriene cu peste 100.000 de unități vândute în 120 de țări, cea mai populară turbină eoliană mică din lume.

AIR 40 utilizează o nouă tehnologie bazată pe microprocesoare, care are ca rezultat o creștere a performanței, a capacității de încărcare a bateriei și a fiabilității. În plus, zgomotul de "flutter" de la mașină a fost redus.

Si multe altele….

De ce sistemele off grid ar trebui să includă atât solare și eoliene

Vitezele vântului sunt cele mai mari în lunile de iarnă, când resursele solare sunt la minim

Densitatea aerului este cea mai mare în timpul iernii, maximizând producția de energie eoliană

Vântul furnizează energie în timpul vremii nefavorabile, atunci când soarele nu este prezent

Vântul furnizează energie pe timp de noapte

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim doar cookie-uri esentiale functionarii website-ului.