Hidrocentrale…?

Da, sunt si acestea o solutie…

Nu trebuie sa va speriati deoarece nu se refera la hidrocentralele de mari dimensiuni…au insa …aceeasi idee…folosirea

 apei ca si energie regenerabila si nepoluanta.

Utilizarea termenului "small hydro" variază considerabil în întreaga lume, limita maximă fiind de obicei undeva între 10 și 30 MW. Deși de obicei nu se stabilește o limită minimă, Asociația Națională a Hidroenergetică din SUA specifică o limită minimă de 5 MW.

Hidro mici pot fi subdivizate în continuare în mini hidro, de obicei definite ca 100 la 1.000 kilowați (kW), și micro hidro, care este de 5 la 100 kW. Micro hidro este, de obicei, aplicarea de energie hidroelectrică de dimensiuni pentru comunitățile mai mici, familii singure sau întreprinderi mici.

Despre acestea vorbim in urmtoarele randuri…

Componente ale sistemului (run-of-the-river) :

- Transport de apă -- canal, conductă sau conductă presurizată (penstock) care livrează apa

- Turbina, pompa sau roata de apa -- transforma energia apei debitoare in energie de rotatie

- Alternator sau generator -- transformă energia de rotație în energie electrică

- Regulator -- controlează generatorul

- Cablare -- livrează electricitatea.

 

Turbinele și generatoarele disponibile în comerț sunt de obicei vândute ca un pachet. Sistemele do-it-yourself necesită potrivirea atentă a unui generator cu puterea și viteza turbinei.

 

Multe sisteme folosesc, de asemenea, un invertor pentru a converti curent continuu de joasă tensiune (DC) energie electrică produsă de sistem în 120 sau 240 volți de curent alternativ (AC) de energie electrică. (Alternativ, puteți cumpăra aparate de uz casnic care rulează pe curent continuu de energie electrică.)

 

Dacă un sistem de microhidroputere va fi conectat la rețea sau de sine stătător va determina multe dintre echilibrul său de componente ale sistemului.

 

De exemplu, unele sisteme de sine stătătoare utilizează baterii pentru a stoca energia electrică generată de sistem. Cu toate acestea, deoarece resursele hidroenergetice tind să aibă un caracter sezonier mai mare decât resursele eoliene sau solare, este posibil ca bateriile să nu fie întotdeauna practice pentru sistemele microhidroenergice. Dacă utilizați baterii, acestea ar trebui să fie amplasate cât mai aproape de turbină, deoarece este dificil să se transmită energie de joasă tensiune pe distanțe lungi.

Pompe și mori de apă

Pompele convenționale pot fi utilizate ca înlocuitori pentru turbinele hidraulice. Când acțiunea unei pompe este inversată, aceasta funcționează ca o turbină. Deoarece pompele sunt produse în masă, le veți găsi mai ușor decât turbinele. Pompele sunt, de asemenea, mai puțin costisitoare. Pentru o performanță adecvată a pompei, cu toate acestea, site-ul de microhidroputere trebuie să aibă un cap și un debit destul de constant. Pompele sunt, de asemenea, mai puțin eficiente și mai predispuse la daune.

Roata (moara) de apă este cea mai veche componentă a sistemului hidroenergetic. Roțile de apă sunt încă disponibile, dar nu sunt foarte practice pentru generarea de energie electrică din cauza vitezei lente și a structurii voluminoase.

Daca sunteti interesati de un mini sau micro sistem de generare hidroenergetica va rugam sa ne contactati.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim doar cookie-uri esentiale functionarii website-ului.